• Σεμινάριο της IAF στη Ρουμανία

  Σεμινάριο της IAF στη Ρουμανία

  Από το 8 έως 14 Σεπτεμβρίου 2014, 465 αϊκιντόκα, που προέρχονταν από τη Ρουμανία και άλλες 22 χώρες (και 5 ηπείρους): Ιαπωνία, Βέλγιο, Ταϊβάν, Κροατία, Γαλλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Μολδαβία, Ολλανδία, Περού, Πολωνία, Ρωσία, Σερβία, Σλοβενία​​, Σουηδία, Νότια Αφρική, Ηνωμένο Βασίλειο, Ουκρανία, Ελβετία και τις Ηνωμένες Πολιτείες συμμετείχαν στο διεθνές σεμινάριο της IAF στη Κλουζ-Ναπόκα της Ρουμανίας. Η Ελλάδα ήταν μεταξύ αυτών με τον κ Eamonn Devlin, που αντιπροσώπευε το Αϊκικάι Ελλάδος και τον κ Κωνσταντίνο Ματζάρα, που εκπροσωπούσε το Ελληνικό Ίδρυμα Αϊκίντο με το μαθητή του και εκπαιδευτή του αϊκίντο Γιώργο Χρονόπουλο. Ο συντάκτης του Aikicosmos, Γιώργος Σαρδέλης ήταν επίσης εκεί, όχι με οποιοδήποτε οργανωτικό ή ακόμα και δημοσιογραφικό σκοπό, αλλά απλά για να εξασκηθεί και να συμμετάσχει σε μια παγκόσμια γιορτή για το Αϊκίντο.

  kaizen-dojo-iaf-seminar-romania-2

  Η λίστα των εκπαιδευτών από διαφορετικές χώρες, οι οποίοι έφτασαν στη Ρουμανία για την εκδήλωση ήταν μεγάλη. Οι υψηλόβαθμοι εκπαιδευτές που ηγήθηκαν του σεμινάριο ήταν: ο Waka Sensei Ueshiba Mitsuteru, ο Christian Tissier Shihan, ο Ulf Evenås Shihan, ο Peter Goldsbury Sensei, ο John Rogers Shihan, ο Kei Izawa Sensei και ο Wilko Vriesman Sensei. Υπήρχαν μαθήματα πριν το σεμινάριο υπό τις διδαχές των Επισήμων της IAF και 12 εντατικές προπονήσεις κατά τη διάρκεια τριών ηλιόλουστων ημερών, μεταξύ 12 και 14 Σεπτεμβρίου.

  Ο Δήμαρχος της Κλουζ-Ναπόκα, κ Emil Boc, και ο Σύμβουλος του Πρωθυπουργού της κυβέρνησης, κ Mirel Palada πρόσφεραν ειδικά βραβεία για του υψηλόβαθμους εκπαιδευτές και ο Waka Sensei, ο οποίος επισκέφθηκε για πρώτη φορά τη Ρουμανία, δήλωσε:

  «Ως απευθείας απόγονος σε ένα σύστημα πολεμικών τεχνών, είμαι στην ευχάριστη θέση να έχω την ευκαιρία να διαπιστώσω την εξέλιξη του Αϊκίντο σε μια χώρα τόσο μακριά από την Ιαπωνία, όπως η Ρουμανία. Ελπίζω ότι το Αϊκίντο θα γίνει όλο και πιο καλά κατανοητό στη Ρουμανία καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα αρχίσουν να ασκούνται στο Αϊκίντο εδώ».

  kaizen-dojo-iaf-seminar-romania-3

  Το ΔΣ της IAF αποφάσισε τις μελλοντικές του στρατηγικές. Τα μέλη του Δ.Σ. της IAF ανέλυσαν και ενέκριναν νέες κατευθύνσεις που θα ακολουθήσουν, μελλοντικές συνεργασίες και συμμετοχή σε εκδηλώσεις. Συζήτησαν επίσης τρόπους για να ενθαρρύνουν περισσότερες γυναίκες να ασκηθούν στο Αϊκίντο και μίλησαν σχετικά με τη διαδικασία για την ένταξη των μελών που θέλουν να γίνουν μέρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αϊκίντο. Το Δ.Σ. έλαβε λεπτομερή πρόταση υποψήφιων τοποθεσιών για το επόμενο Συνέδριο της IAF το 2016 (Φθινόπωρο). Η πόλη του Τακασάκι, βορειοδυτικά του Τόκιο, επιλέχθηκε ως το επόμενο μέρος.

  Εκτός από τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. της IAF και το σεμινάριο, αντιπρόσωποι, εκπαιδευτές και αϊκιντόκα από διαφορετικές χώρες που συμμετείχαν στην εκδήλωση, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν περαιτέρω με τους Επίσημους της IAF.

  πηγή: www.aikicosmos.com